NM SPRINT

Helgens Sprint NM i orientering ble "berg og dalbane" for våre deltakere. Søndagens stafett ble høydepunktet. Vår stødige startetappeekspert Christiane Trøsse gjorde et solid løp og sendte Håkon Westergård ut på skuddhold til de aller beste lagene, på en 18.plass., 1:46 bak teten. Håkon med god fart i beina hevet laget til 10.pl, 1:28 bak teten og 4.beste etappetid. Morten Westergård skulle reise kjerringa etter kvalifiseringsuhellet og jaget lagene foran så tøft at han kapret nye 4 plasser, 1:43 bak teten og 7.beste etappetid, og sendte Ingrid Løvås ut på et tøff sisteetappe. Ingrid kjempet tappert mot mange landslagsløpere og andre drevne eliteløpere på dagens lengste etappe, gjorde ingen store feil og tapte bare 6 plasser og spurtet bra inn til en ny klubbrekord i Sprintstafett: 12 .pl.

2.laget - ungdomslaget- gjorde også en innsats vi skal være fornøyd med! Line taklet den vanskelige startetappen helt strålende og sendte ut Markus 2:21 bak teten på en 26.pl. Markus jaget på i fint tempo og taper kun 2:58 til Norges ypperste sprintløpere og sendte Styrk ut som 30.lag. Styrk er litt tung i beina og ryker på noen småbommer, men taper ikke mer enn 3 plasser. Constance angrep freidig dagens tøffeste løype, stjeler en plassering og spurter inn til en flott 32.plass og tapte kun 3:23 til de beste dameløperne.

Ellers var det en hyggelig opptur for Håkon at han vant kvalifiseringen i herrenes eliteklasse, men det ble for mange småfeil i finalen så han måtte ta til takke med en 17.plass, 1 min bak vinneren Emil Wingstedt. Juniorene våre (Markus, Ingris,, Line og Kårhild) plasserte seg midt på listen i gårsdagens finale. Analysen etter løpene deres viser at de må øke farten og unngå de unødvendige sleivene som koster de dyrebare sekunder.