Assaen, han fikk oss alltid glad.

I juli 2022 kom det triste budskapet at Asbjørn "Assaen" Evensen var død. Gledessprederen, underholderen og Vareggs samlende skikkelse hadde nådd veis ende. Ingen flere begeistringsmøter med entusiasten fra Breistølen, ingen flere rykk i rockefoten og tid for å synge "Alle de madammene" med ekstra innlevelse.

Assaen vil bli husket for sitt gode humør og lave terskel for å la seg begeistre. Han har stått i Varegg bestandig og gått opp i laget med liv og sjel. Assaen leverte i hovedstaden og  Holmenkollstafetten på 70-tallet, han deltok i OL for psykisk utviklingshemmede, og han ble Vareggs første marathonløper gjennom tidene da han i 1984 kom tilbake med medalje fra London Marathon. Assaen sin glede av musikk er vel kjent. Når han dro til med sin egen versjon av Elvis-slageren "Tutti Frutti" var stemningen fort oppe under taket i Badstuen eller hvor det måtte være.  Fortsatt spilles "Alle de madammene" med Assaen på Varegg sine kamper på Stemmemyren.

Du kan finne flere minner om Assaen både i Vareggbøkene og i aviser. Nedenfor et utdrag fra Bergens Tidende da Assaen flyttet inn i bofellesskap i Prof. Dahls gate (lenke til BT-artikkel).

01.08.22