Sett fra sidelinjen.

Bare idrettsutøvere vet hvor blytungt det er etter å ha tapt en viktig konkurranse, og Varegg sine spillere kjenner på følelsen nå. I garderoben etter kampen, hjemme, via media og bekjente, på neste trening. «Skjebnekampen» mot Tertnes rett i dass, med 1-4 i fleisen! Kan det bli verre?

Det er velkjent at trenere må ha sine «forlengede armer» ut i spillergruppen, i form av rutinerte, sentrale spillere med positiv innflytelse. Dette «organisasjonsleddet» blir nå satt på prøve. Skuffelsen må ristes av og i fellesskap må fokus rettes mot oppgaver som gruppen må løse.
Du har lov å være forbannet etter tap, men ikke likegyldig. En viktig oppgave blir å opprettholde humør, guts og trøkk i gruppen. På trening og i kamp, både i Norsk Tipping ligaen og i 5.div.

Det er et faktum at Varegg som kamparena og forhåpentligvis som treningsarena er en god utviklingsarena for klubbens unge spillerne. De får mye ansvar og må ta mye ansvar. Det er mye læring i å takle motgang. Så får de eldre «være voksne» og sørge for at kvalitet i trening og kamp opprettholdes. Det er i motgang at en står opp og tar ansvar. Ansvar ovenfor lagkamerater, ansvar for klubben og alle som står på for klubben.

Tertneskampen? Glem den…, med ett unntak. En overlater aldri backrekken sin til å spille i undertall. Mange nok må orke returløpene, hurtig nok. Målforskjellen er ett poeng.
Noterte meg fra Bergensavisen at treneren synes synd på guttene. En kommer vel ikke langt med å synes synd på hverandre? Kanskje feil fokus? En jobber med å rette på svakhetene, på trening og i 5.div.

«Utholdenhet og aldri gi opp blir kanskje nøkkelord for alle rundt A-laget denne sesongen» ble skrevet her før sesongstart. Ikke særlig dristig spådom.
Og …….sesongen blir fortsatt til det gruppen i fellesskap gjør den til! En «kjemper seg inn i kampen igjen» og en bakker ikke ut.
Det skal fortsatt spilles 3 kamper med 9 poeng i vårsesongen og i en lang høstsesong skal det spilles 15 kamper og deles ut 45 poeng.
Varegg er de eneste som har slått Sotra, bare for å ha nevnt det. Dere kan slå alle.

03.06.18