Sett fra sidelinjen.

2018 har vært et turbulent år for A-laget, for å si det forsiktig. Skuffende resultater kan føre til rådløshet og motløshet og en stadig nedadgående spiral.

Noen vei ut av uføret? Deler noen tanker nedenfor.

Fokus på poeng, tabellsituasjon og «redde plassen» bør legges bort. Slik det er nå, fører dette fokuset til høye skuldre, stress og frustrasjon, og en graver seg stadig dypere.
Men, ..… kun halvparten av seriekampene er spilt og gruppen må ha tydelige mål som de står samlet om i en lang høstsesong. A-lags gruppen (spillere, ledere og trenere) bør snarest ta denne diskusjonen.
Fokus bør rettes mot prestasjoner og utvikling/læring. Dette både for laget og enkeltspillere.
Hver kamp lever sitt liv. Arbeide hardt for å gjennomføre gode 90 minutter sammenhengende. Det skal «gjøre vondt» å møte Varegg og ingen motstander skal føle seg sikker på tre poeng.
Spillerne må dra nytte av at de har trenere med god kompetanse. Sikre seg en god utvikling gjennom trening og kamp. Norsk tipping ligaen er fortsatt en god utviklingsarena og tretten seriekamper gjenstår.

Ellers står vel tidligere «gode råd» gitt fra sidelinjen seg bra. De kan repeteres her: https://varegg.no/om-o...

Vel så viktig som A-lags gruppen sin selvransaking, blir styret og øvrige ledere på alle nivå i Varegg Fotball sitt arbeid fremover. Bydelen vår, Bergenhus, med 40 000 innbyggere, flotte kamp- og trenings-arenaer på Stemmemyren og Mulebanen, gir gode muligheter dersom klubben evner å utnytte dem.

29.07.18