Tap for a-laget borte mot Åkra

I vår vant a-laget 3-2 mot Åkra på hjemmebane og man hadde håp om å gjenta bedriften borte også.

Varegg stilte med følgende manskap: Andre Hermansen Fiskum, Mats Engeberg, Stian Ferstad , Henrik Hoel Olsen, Mathias Macody Lund, Patricio Rojas, Markus Wentzel Nordgård, Ørjan Arnesen, Kristoffer Knutsvik, Martin Hole Hanstveit. Kampen startet litt forsiktig og lagene prøvde seg frem for å finne de beste angrepspunktene. I det 20 minutt kommer Martin Hole Hanstveit til skudd to ganger etter hverandre men uten å lykkes. Åkra kontrer raskt og lager nesten mål også. Åkra er frempå i gjen i det 35 minutt med stort press på Vareggs mål og Mats Engeberg redder på mål streken. Varegg rydder unna og  lagene går til pause med 0-0 i en jevnspilt omgang. Etter hvilen gjør Varegg et bytte i det 53 minutt da Martin Hole Hanstveit går ut og Morten Fosse kommer inn. kampen er tett og med mange dueller. I det 65 minutt får Markus Wentzel Nordgård gult kort. Mye kjemping fører i det 72 minutt til et Åkra frispark på hjørnet av 16 m , og Varegg forsvarerne klarer ikke å forhindre at en Åkra heading går inn. 1-0 til Åkra. Varegg må foreta seg noe og gjør et dobbelbytte i det 77 minutt. Ørjan Arnesen går ut og Mohammed Kamara kommer inn , Kristoffer Knutsvik går ut og Matin Zebari kommer inn. Friske bein gjør at Varegg får litt mer trøkk fremover. I det 79 minutt får varegg en stor sjanse på et frispark , men lykkes ikke. Så i det 80 minutt kommer Mohammed Kamara seg fri og kommer  alene med keeper men skyter utenfor litt for tidlig. Åkra avviser alle Vareggs forsøk og kampen ender 1-0. Åkra har bare avgitt tre poeng en gang før på hjemmebane  i år og det var til Haugesund 2. Varegg fant ikke ut av Åkras spill i denne kampen og  hverken duellspillet eller finspillet satt som det skulle. Det ble mye balltap og forsøk på gjennvinning og lite bra fotball. Varegg hadde fått inn to nye forsterkninger til denne kampen, Particio Rojas som har meldt overgang fra Fyllingsdalen og Martin Hole Hanstveit som har returnert til Bergen fra turnustjeneste i ødemarken. Så samspillet  for mange satt ikke helt som det skulle i denne kampen. En del faste spillere var også ute , Kristopher Straus langvarigt ute med armbrudd, Martin Knudsen på jobb i Nordsjøen, Ruben Isaksen Cheung ute med karantene i to kamper, Orlando Montenegro ute med skade, Tarjei Holmefjord giftet seg denne helgen( gratulerer Tarjei). Varegg har en stor og god stall nå , men de må også samspilles når  mange av de faste er ute. Det var lite å gjøre med dette tapet mot Åkra når kampen ble som den ble. Neste kamp er mot Stavanger hjemme lørdag 18.08.12 kl 1500. Varegg har ikke tapt en seriekamp hjemme ennå og det bør bli tre nye poeng mot Stavanger. Å ikke tape på hjemmebane bør bli et greit mål å jobbe mot denne sesongen. Klarer vi å ta like mange poeng på høsten som på våren så har Varegg gjort en kjempesesong. Så det er bare å komme seg opp av Ol sofaen og ta turen til Stemmemyren på lørdag. Kanskje kan du få se bra fotball live og ikke bare på tv.