Håkon på pallen i JEC

Vareggs to løpere åpnet JEC på en fremragende måte: Håkon med 2.plass og Kristine med 17.plass på gårsdagens Sprint i St.Moritz.  Og Håkon fulgte opp i dag med dagens raskeste ankeretappe i stafetten.

Gårsdagens sprint var ikke av den vanskeligste, men med de første postene i et kupert skogsområde var det lurt å ta det kontrollert i begynnelsen.  Håkon kom gjennom de første postene på en god måte, kanskje for rolig.  Etter 5 min løping og 6 poster var han nede på en 7.plass og 21 sekunder bak lederen.  Men nede på asfalt og plener får Håkon opp farten og jobber seg opp til 4.plass etter 10.posten og og presser på og nærmer seg 2.plassen.  I spurten slår han svensken som ligger på 2.plass med 4 sekunder og kaprer 2.plassen med 1 sekunds margin.

Kristine gjorde en flott mesterskapsdebut, men hadde ikke sekundene på sin side og raste dermed ned til en 17.plass (av 34).  Kristine legger igjen for mange sekunder i den første delen av løypen, men så løper hun forrykende og taper kun få sekunder pr strekk til den som til enhver tid har raskeste strekktid.

På dagens stafett var Håkon satt opp som ankermann på 1.laget.  Det ble jevnt på de to første etappene og Håkon løp ut som lag nr 4.  På "huskelappen" stod det nok en gang sikker orientering - nøkkelen til suksess i stafett.  Det ble bommet foran i feltet og med dagens raskeste etappetid kunne lagkameratene ta i mot Håkon til en oppmuntrende 2.plass bak de umulige svenskene.

Kristine løp 1.etappe på Norge sitt 2.lag og imponerte oss Varegger. Hun var godt fornøyd o-teknisk og var kun 2 min bak teten på en  8.pl,  Laget endte til slutt på en 15.plass.  Kristine klaget  litt på farten idag - var tung, men i følge landslagstrener Isa Heggedal er nok høyden i St.Moritz en medvirkende årsak til tunge bein.

I morgen avsluttes landslagskampen med Langdistanse.  Vi gleder oss!

alt

I St.Moritz løper Kristine i den røde landslagsdrakten med NORGE på ryggen..  Her i fint driv på Beitostølen i sommer.