Mektige motbakker midt i juli

Lørdag markerte Vareggløpere seg både i Bremanger og i Ulvik. Flere løp til klasseseier, flest til Kvasshovden, men også en til Veten.

Kvasshovden Opp ble ekstra tøff både for løpere og tidtakerer. Ruskevær gjorde turen tyngre enn godværsvarianten som alle forventer å bli servert medio juli. Tidtakerne fikk også problemer både med elektronikk og blyanter.

Jentene markerte seg uhyre sterkt i den seige stigningen til Kvasshovden. Bente Skogseide og Hanne Liland vant henholdsvis K35-39 og K40-44, mens Caroline Johannesen leverte et storløp og endte svært nær pallen med fjerdeplassen i kvinner senior.

For guttene viser resultatlisten at Fjellgeitene vendte samtlige konkurrenter ryggen i M35-39. Ørjan Nilsen var først opp, mens Haagen Nesse kom på plassen bak. I M40-44 kjempet Harald Hauso seg over målstreken til andreplass. Bjarne Ludvigsen er tilbake i flytsonen og distanserete Morten Tronstad som var tung etter late dager i London. De ble seks og syv i M40-44. Jan Erik Skogseide fulgte godt på, og han sikret seg 9. plassen. I den tøffe M45-49 klassen finner vi Bjørn Harald Bongom (6.) foran isbaderen Maarten Boting (7.). I M60-64 slo John Andersen tilbake. Fasiten viser klasseseier og revansje på Ove Bernes. Den virkelige Kvasshovden Opp - veteranen, Magnus Rogne Halland finner vi på 9. plass i menn senior.

Resultater og bilder finner du i den Ringheimske reportasjen på Kondis.no.

Det var også vått og krevende på Bremangerlandet der sunnfjordingene bød på Veten Opp. Friskusen Odd-Anders Grimsbø viste prov på sjelden løpstyrke med klasseseier i M17-22. Løpet til Odd-Anders som akkurat var tilbake fra ferie i Østerriket, holdt til fjerdeplass totalt.