Holmenkollstafetten - klar for eliten

Seniorlaget trøkket til og steg klar av stafettløpingens snubletråder. En milepæl er passert. Neste år har Varegg plass i eliteklassen.

Jonas Gjesdal tok stafettens første tørn. Tre runder på Bislet og ansvaret for å få laget godt i gang. Unggutten måtte tile både skubbing og tramp, men holdt hode kaldt og motet opp. Dristig til tet da villstyringene hadde fått nok. Ordnet god strekk i feltet og leverte i tet.

Alan Cherry, hadde forlatt London før fuglene våknet for å rekke andreetappen. Han virket likefullt våken og tilstede med en iskald strategi. Fra andreposisjon dro han til på toppen av Norabakken, dro fra de som var full av syre og kunne sende nestemann ut i tet.

Trond Erik Storebø startet ut som om distansen skulle vært bare den halve, nådeløs og med stor kraft. I stor fart og fullstendig på kraftens kjellergulv greide han til og med en perfekt overlevering.

Trygve Andresen viste seg verdig ansvaret for nøkkeletappen, berg og dal. Flere lag var nå inne i kampen og distansen var pinefulle 1850 meter. Trønderen taklet stresse og løypens manglende muligheter for rytmisk løping.

Olav Ekrheim viste klasse på femteetappen. Han forvaltet det gode utgangspunktet han fikk fra Trygve på mesterlig vis. Med ungdommens kraft malte ned samtlige konkurrenter og løftet laget opp i tet. Fabelaktig!

Daniel Instanes kjente kriblingen og hørte pusten til forfølgerne da han gikk inn i stafettens bratteste bakke. Her var det mulig å svikte. Her kunne farten feilberegnes, og avslutningen bli katastrofal. Unge Daniel viste igjen at han vet hva han tåler og hva som teller. Et maksløp under press og laget fortsatt i tettrioen.

Stian Hovind-Angermund fikk raskt en indikasjon på at løperen fra skilandslaget var blinket ut for denne etappen. Beina virket kraftløse og jokeren virket å sitte fast i ermet. Men det var bare i starten. Godt igang var Stian sjefen. Angriperne trøtnet og Varegg-gutten bare økte. Nest best ved passering toppen.

Slava kom med i siste liten og var byttet direkte inn på utforetappen. Langt fra like lang i beina som Fabian, men sterk i bein og hode. Vekslingskluss med Stian gjorde at han måtte ofre enda mer i den lange og  lumske utfor-løypen. O-sjefen taklet utfordringen og sto distansen.

Ørjan Nilsen, den fremgangsrike Fjellgeiten, viste at han kan mer enn motbakker, terrengløp og distanse. Han fikk opp farten langs Gressbanen og senket utfordrerne fra Osterøy. Et nytt glimrende bidrag fra geiteflokkens frontfigur.

Halfdan-Emil Færø, trener og kaptein, var forventet å ta et ekstra ansvar. Ikke enkelt på stafettens lengste etappe og mot motstandernes siste trumfkort. Eldar Rønning fikk smake fart han ikke var komfortabel i. Halfdan fant rytmen og leverte en etappe fra lagleders ønskeliste.

Jo-Harald Færø var omplassert til den kuperte og kronglete etappen fra Monolitten, i park og videre gjennom svingete bygater. Færø-familiens store fighter viste at formkurven virkelig var av det bratte slaget. Forvandlet fra slakt i Ask-stafetten til friskus i Frogneparken.

Kristian Simonsen viste sprinttakter på den korteste etappen. Han holdt posisjonen, den raske rytmen og retningen. Veteranen som hadde rotet seg vekk på morgenturen var fokusert og sikker med ansvaret for pinnen. Nå luktet det topp-plassering. Nå var laget i posisjon til å kvalifisere til eliteklassen. Fortsatt var det tre etapper igjen.

Alemayehu Sitotaw minnet litt om gamle gode Johs Harviken. Lett i steget og upåklagelig i stilen, men tilsynelatende uaffisert av angrepet fra en lang utfordrer fra Lyn. I motsetning til den gamle skiløperen greide prins Alemayehu å samle seg om den hvite drakten til Lynløperen. Raskere i takten enn en maskinløper vanligvis må prestere. Glimrende levert av superveteranen i seniorkonkurransen.

Morten Fossmark fikk pinnen på fjerdeplass. Siste plass som kvalifiserte til elitestatus. Her var det ikke rom for å feile. Skulle han gamble på å hente Lynlaget som hadde spilt alle Høst-kortene? Ville behovet for nesespray påvirke samningen på sjarmøretappen? Morten forsto heldigvis at det ikke var tid for spørsmål. Situasjonen krevde svar.

Morten Westergård var "good to go" . Han trippet i det siste vekslingsfeltet. O-løperen som takler 17 kilometer i tungt terreng, var tildelt ansvaret for en 610 meters fartsetappe. Her var det arena for duelldrama. Ingenting å bekymre seg for. Morten er alltid blid og i balanse. Konsentrert og med lange steg sikret han den fenomenale fjerdeplassen!

Varegg er klar for elite-puljen! Vi gratulerer guttene og gleder oss til 2015!

Lagleder beklager at fotograferingen ble litt nedprioritert på en hektisk, men usedvanlig hyggelig stafettdag i hovedstaden. Noen flere bilder på Facebook.

alt

2014-05-12 09:39:37