Brødrene Macody bød på maraton

Knapt over 20 løpere hadde funnet veien til ADO Arena for å løpe halvmaraton og maraton testløp lørdag 17.April. Brødrene Macody Lund inviterte til uhøytidelig kappestrid i den superraske «Kvalørunden». Løypen startet ved ADO, gikk rundt SLV og ut på Laksevåg og tilbake til ADO for runding etter ca 10 km.

På maratondistansen startet Øyvind og Mathias Macody Lund, samt Ole Andreas Halse Næss kl 0910. Med støtteapparat på sykkel, fikk guttene optimal langing av drikke og næring i samtlige 42 kilometer. Og nettopp næringsinntak skulle spille en nøkkelrolle i maratonløpet. Det gikk i rykk og napp for gjengen, som aldri fant flyten i første halvdel av løpet. Halse Næss ble bokstavelig talt halsende etter, med tendenser til sting etter en tung frokost. Dette førte til at tallknuseren fra NHH ikke evnet å ta til seg nok næring, noe han betalte for med renter på slutten. Da maratongutta passerte samlet halvveis på 1.23.30, ble halvmaratonfeltet satt i gang et minutt bak. Martin Viksund ofret seg som fartsholder for maratontoget, og løftet umiddelbart farten. Øyvind Macody Lund valgte å innta smågodt som energikilde, mens Mathias valgte mer konvensjonelt i form av energigels. Da guttene bikket 32 kilometer, måtte Øyvind stoppe for en ufrivillig dopause, og ga dermed en luke frem til Mathias og haren Martin Viksund. Denne luken ble gradvis spist opp, og 4 kilometer før mål skilte det kun 10 sekunder mellom brødrene.

Mathias klarte imidlertid å stå imot presset fra lillebror, og styrte inn til seier på 2.43.00, med Øyvind 24 sekunder bak. Ole-Andreas kjempet som en løve og kom inn på 2.56. Dagens prestasjon var uten tvil Truls Nesslin sitt løp på halvmaraton. 38-åringen har trent i 10 uker med et nytt og hemmelig treningsprogram, og forventingene var store. Truls leverte varene med sitt lette og rappe steg, og løp uanfektet inn til 1.13.15. Personlig rekord med fire minutter, viser at det nye treningsregimet har gitt resultater. Jørgen Wenggard tok andreplassen på halvmaraton, mens fotballspilleren Anders Engeset kom inn på tredjeplass på tiden 1.19.27.

En stor takk til tidtaker Ida Karine Kriken og støtteapparat Martin Kvalø som bidro på denne flotte dagen!

 

 

 

 

18.04.21