Norgesmesterskap for juniorer

Denne helgen har tre Vareggløpere vist seg frem på Sandnes Idrettsplass. Sterke prestasjoner alle dager og mye nyttig mesterskapserfaring for unge løpere.

Fredagen startet flott med gullmedalje til Synne Engebretsen på 3000 meter hinder. En tung regnbyge tok ikke tempoet ut av Synne. Vareggjenten løp stødig, hadde gode passeringer av vannhinderet og hadde styrke i steget helt frem til målpassering på 10:43:57.

Thea C Knutsen og Idar Odland løp forsøk på 1500 meter på mesterskapets første dag. Thea kvalifiserte seg til finale med en tredjeplass etter konsentrert løping og en bestemt avslutning (4:40:55). Idar løp også med stor beslutsomhet. Feltets "underdog" smelte til med 4:14:51. Mer enn 10 sekunders forbedring av personlig bestetid på distansen.

Lørdag var Thea den eneste Vareggløperen i aksjon. Hun sørget til gjengjeld for underholdning i toppklasse. I finalen på 1500 lå Thea plassert i 4 posisjon med en avstand frem til medalje som de kyndige definerte som en resignasjonsluke. Ansiktet strålte imidlertid besluttsomhet. Ut av siste sving var Thea ajour i kampen om medalje og over målstreken hadde Vareggjenten kjempet seg til sølvet. Tiden 4:25:96 troner øverst på Vareggstatistikken for jenter.

Søndag var det Thea som var først ut. 3000 meteren ble like underholdende som 1500 meter finalen dagen før. Thea hadde en tydelig plan der selve avslutningen var spenningsmomentet. Ved inngangen til siste sving slo Vareggløperen til med stor kraft. Luken kom med en gang og av forfølgerne fikk samlet seg til å truet på oppløpssiden. Gullet ble derfor med hjem til Ytre-Sandviken. Tiden 9:38:40 troner øverst på Vareggstatistikken.

Synne i det påfølgende heatet på 3000 meter. Bestemt og konsentrert fra start til mål. Taklet trøkken som kom etter tøff fart en runde for lenge og svarte kontant da forfølgerne prøvde å yppe seg på sisterunden. Plasseringen ble en fin femte, og tiden ble pene 9:58:76.

Idar var på plass da det 26 manns store feltet på 5000 meter fikk startsignal. Vareggløperen virket styrket på storløpet fredagen. Han fant gruppen sin og siktet på en tid under 16 minutter. Han viste ikke på noe tidspunkt tegn til tvil eller tegn til å justere ambisjonen. De siste fire rundene kjempet han durabelig og hentet flere løpere. Fasiten viser 15:58:14 (pers med halvminuttet) og en 17. plass.

En strålende helg for Varegg i NM for juniorer. Gratulerer med medaljer, perser og imponerende prestasjoner. Takk og applaus går også til trener Christer som sørger for at både fysikken og humøret holder mesterskapsnivå.

Resultatoversikt fra junior NM i Sandnes.

Foto: Kondis.no

Foto: Kondis.no

27.08.23