Odvar Holsen til minne

Odvar Holsen er død. Den eneste løperen med plettfritt rulleblad for fremmøte i Stoltzekleiven Opp siden debuten i 1979, har tatt sin siste tur fra Fjellveien til Sandviksfløyen. Det stoppet på 41 deltakelser. Persen hentet han på tredje forsøk, 10:59 i 1981.

Postmannen fra «Amalien» vil bli husket som stillfarende og stødig. Lenge før Gjert Ingebrigtsen sto frem som fanefører i norsk friidrett, var Odvar eksponent for treningsformen «terskel i tussmørke». Mange har opplevd å bli forbiløpt i Fjellveien av en slank skikkelse i blå supertrøye. De rolige øktene tok han på jobb.

Odvar var også en trofast støtter av Vareggs fotball-lag. Han var selvsagt på plass på Krohnsminde den fantastiske september-kvelden i 1971 da Rosenborg ble rundspilt. Han var en fast mann på den store betongtribunen mot Ibsens gate i alle de år da Varegg underholdt med fin fotball i høyere divisjoner. I senere år har han funnet sin plass på Stemmemyren for å støtte ikke fullt så fremgangsrike fotballspillere i blått og gult.

Takk for dine lettbeinte og pålitelige bidrag i Vareggland!

Vi lyser fred over Odvar Holsens minne.

Idrettslaget Varegg & Stoltzekleiven Opp

13.09.20